Srnčí maso se žampiony na víně
75 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 200gramůSrnčí maso
- 10gramůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 1decilitrVíno červené
- 1lžícePetržel - nať
- 30gramůJogurt bílý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.
- 2V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.
- 3Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.