Srnčí maso se zeleninou na smetaně
100 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 250gramůZelenina kořenová
- 80gramůCibule
- 50gramůSlanina vepřová
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3gramyJalovec
- 2gramyPepř černý celý
- 2gramyNové koření celé
- 1gramBobkový list
- 1gramHřebíček
- 1kusMasox
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3mililitryOmáčka sójová
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůCitronová kůra
- 600gramůKnedlík kynutý
- 150gramůSmetana 16% (pochoutková)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
647 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu krájíme na drobné kostičky, citronovou kůru nastrouháme.
- 2V pekáčku rozškvaříme slaninu, jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kořenovou zeleninu a osmahneme do růžova. Přiložíme plátky zvěřiny, orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, přidáme kostku Masoxu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme do pekáčku a důkladně rozmícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a dopečeme. Nakonec přimícháme smetanu, ale již nevaříme, pouze prohřejeme. Před podáváním vyndáme celé koření.
- 3Plátky masa upravíme na talíře, doplníme kynutým knedlíkem a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.