Srnčí maso se zeleninou na smetaně

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
28 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
647 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso odblaníme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, slaninu krájíme na drobné kostičky, citronovou kůru nastrouháme.
  • 2
    V pekáčku rozškvaříme slaninu, jakmile pustí tuk, přidáme máslo, cibuli, kořenovou zeleninu a osmahneme do růžova. Přiložíme plátky zvěřiny, orestujeme, podlijeme troškou vody, okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, hřebíčkem, přidáme kostku Masoxu, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme téměř do měkka. Podle potřeby podléváme horkou vodou. V mléce rozmícháme mouku, přilijeme do pekáčku a důkladně rozmícháme. Dochutíme sójovou omáčkou, citronovou šťávou, přidáme citronovou kůru a dopečeme. Nakonec přimícháme smetanu, ale již nevaříme, pouze prohřejeme. Před podáváním vyndáme celé koření.
  • 3
    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme kynutým knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.