Srnčí masové placky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůSrnčí kýta
- 0,5decilitrOlej olivový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyČesnek
- 150gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
48 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
637 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin.
- 2Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy.
- 3Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou.
- 4Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm.
- 5Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda.
- 6Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme.
- 7Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.