Srnčí masové placky

50 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
48 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
637 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a celou polijeme rozpuštěným máslem (70g) a dáme ji do chladničky odležet na 24 hodin.
  • 2
    Maso si pokrájíme a rozsekáme na malé kousky a dáme do mísy.
  • 3
    Přidáme k němu drobně nakrájenou cibuli, česnek, osolíme, opepříme, dobře promícháme rukou.
  • 4
    Vytvarujeme si ze směsi placky vysoké 1 cm o průměru 5 - 6 cm.
  • 5
    Na pánvi si rozpustíme máslo s olejem a placky orestujeme z každé strany do zlatohněda.
  • 6
    Do výpeku po plackách přimícháme papriku, špetku soli a odstavíme.
  • 7
    Hotové placky klademe na talíř a přelijeme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.