Srnčí medailónky
40 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí kýta
- 100gramůOlej olivový
- 100gramůMáslo jihočeské
- 100gramůChléb konzumní
- 3stroužkyČesnek
- 1kusMandarinky
- 2decilitryVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
46 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
557 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na medailónky, které osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme a v pánvi na rozpáleném oleji opečeme z obou stran.
- 2Opečené vyndáme z pánve a do zbylého omastku přidáme máslo, vsypeme nastrouhanou chlebovou kůru, přidáme na kolečka nakrájený česnek, zalijeme vínem a ještě necháme na plotně, aby se vypařilo víno. Nakonec dochutíme citrónovou a mandarinkovou šťávou.
- 3Medailónky upravíme na talíře a polijeme výpečkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.