Srnčí mleté řízečky
65 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí maso
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůCibule
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůKoření Zvěřina
- 70gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 25gramůMáslo čerstvé
- 120gramůOkurky nakládané
- 120gramůHořčice
- 300gramůChléb konzumní
- 35mililitrůVoda pitná
- 40mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
17 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
1 g
Cukr
926 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí maso umeleme na masovém strojku, vložíme do misky, cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, přisypeme koření na zvěřinu, přidáme vejce, trošku vody a důkladně promícháme.
- 2Z masového těsta tvoříme menší placičky, které obalíme v mouce, zprudka osmažíme v pánvi na oleji, vyskládáme do pekáčku, přidáme lžíci másla a pečeme asi půl hodiny.
- 3Řízečky upravíme na talíře, doplníme kyselou okurkou, hořčicí a podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.