Srnčí na švestkách
25 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůSrnčí kýta
- 2lžíceOlej olivový
- 4kusyŠvestky
- 1lžičkaŠalvěj čerstvá
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 4lžíceVíno portské
- 1lžíceBrandy apricot
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceŽelé rybízové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
8 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pokrájíme srnčí kýtu na nudličky. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm nudličky dohněda. Poté vyndáme z pánve.
- 2Do pánve přidáme rozpůlené vypeckované a pokrájené švestky, pokrájené jarní cibulky, šalvěj a povaříme 2 minuty. Přidáme do pánve Solamyl s pomerančovou šťávou, vývar, želé z červeného rybízu a portské víno a prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Přidáme do pánve srnčí nudličky, osolíme, opepříme, přilijeme brandy a prohřejeme.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.