Srnčí ořech s jablkovými chipsy

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
  • 2
    Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
  • 3
    Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
  • 4
    Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
  • 5
    Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.