Srnčí ořech s jablkovými chipsy
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule
- 60gramůMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůVíno červené
- 20gramůHořčice Dijonská
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 50gramůBrusinky
- 50gramůCukr krupice
- 50mililitrůVoda pitná
- 4plátkyChléb celozrnný pšeničný
- 400gramůSrnčí kýta
- 60gramůJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
21 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a pokrájíme na čtvrtky, mrkev nakrájíme na hrubší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno.
- 2Maso osolíme, opepříme a osmahneme na rozpáleném oleji ze všech stran, poté dáme do pekáčku i s výpekem, přidáme zeleninu, česnek a pečeme při 180°C 25 minut. Upečené maso se zeleninou zabalíme do alobalu a uchováme v teple.
- 3Do šťávy z pečení vmícháme víno, horčici a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme krátce povařit. Potom přecedíme a přidáme brusinky. Maso nakrájíme na tenké plátky.
- 4Jablka nakrájíme na plátky, krátce povaříme v oslazené vodě a poté necháme péct do křupava na plechu v troubě.
- 5Toustový chléb vykrojíme kulatým vykrajovátkem do koleček, dáme doprostřed talířů, navrch dáme pokrájené maso, přelijeme omáčkou a ozdobíme jablečnými chipsy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.