Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína
30 min.
Ingredience
- Marináda
- 1kusCibule
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 2špetkySůl bylinková
- 2špetkyPepř růžový mletý
- Marinované maso
- 800gramůSvíčková ze zvěřiny
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 2lžíceŽelé rybízové
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř růžový mletý
- Na restování
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji.
- 2Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple.
- 3Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme.
- 4Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.