Srnčí panenská svíčková s omáčkou z červeného vína

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
10 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí panenskou svíčkovou omyjeme, osušíme a odkrojíme z ní plátky (přibližně po 200g). Očistíme velkou cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. Z omyté snítky rozmarýnu otrháme lístky. Plátky masa vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, posypeme je cibulí a rozmarýnem. Pokryjeme je bobkovými listy, vše zalijeme červeným vínem, nádobu zakryjeme a dáme ji do chladničky. Maso marinujeme minimálně 5 hodin, během té doby ho několikrát v marinádě otočíme. Před vařením maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Z marinády vyhodíme bobkové listy, přecedíme ji přes síto a odložíme si ji.
  • 2
    Ve velké rozehřáté litinové pánvi rozpálíme olej s máslem. Plátky masa vložíme do rozpáleného omastku a restujeme je z každé strany po 4 minutách do zlatohněda. Srnčí svíčkové plátky osolíme, posypeme čerstvě pomletým pepřem a dáme je z pánve do vyhřáté mísy, zakryjeme je a uchováme v teple.
  • 3
    Připravíme si omáčku: do výpeku z masa přilijeme marinádu, jakmile se začne vařit, přimícháme rybízové želé, promícháme a vaříme 3 minuty. Pak omáčku podle chuti dosolíme a opepříme.
  • 4
    Teplé plátky masa poklademe na talíře, přelijeme je vínovou omáčkou a hned horké servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.