Srnčí paštika se slaninou

160 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
442 mg
Cukr
419 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí plec, pečené srnčí maso, vepřová játra, slaninu umeleme na masovém strojku, žampiony posekáme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na velmi tenké plátky. Hřebíček, muškátový oříšek, bílý pepř, cayenský pepř, muškátový květ, bobkový list a tymián umeleme v mlýnku. Do mletého masa přimícháme mleté koření, přidáme strouhanku navlhčenou v mléce, červené víno, sůl, žloutky, žampiony a vypracujeme paštikové těsto.
  • 2
    Formu na paštiky vysteleme tenkými plátky anglické slaniny, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme v páře přibližně dvě hodiny.
  • 3
    Paštiku necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.