Srnčí paštika se slaninou
160 min.
Ingredience
- 200gramůSrnčí plec
- 400gramůSrnčí maso pečené
- 250gramůSlanina vepřová
- 300gramůJátra vepřová
- 60gramůStrouhanka
- 50mililitrůMléko polotučné
- 30gramůŽampiony čerstvé
- 40mililitrůVíno červené
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 15gramůSůl
- 200gramůAnglická slanina
- 2gramyHřebíček
- 2gramyMuškátový oříšek
- 2gramyPepř bílý
- 1gramPepř cayenský
- 2gramyMuškátový květ
- 2gramyBobkový list
- 2gramyTymián sušený
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
442 mg
Cukr
419 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí plec, pečené srnčí maso, vepřová játra, slaninu umeleme na masovém strojku, žampiony posekáme nadrobno, anglickou slaninu nakrájíme na velmi tenké plátky. Hřebíček, muškátový oříšek, bílý pepř, cayenský pepř, muškátový květ, bobkový list a tymián umeleme v mlýnku. Do mletého masa přimícháme mleté koření, přidáme strouhanku navlhčenou v mléce, červené víno, sůl, žloutky, žampiony a vypracujeme paštikové těsto.
- 2Formu na paštiky vysteleme tenkými plátky anglické slaniny, vložíme do ní paštiku, formu položíme do většího hrnce s vodou, zakryjeme alobalem a vaříme v páře přibližně dvě hodiny.
- 3Paštiku necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.