Srnčí plátky na cibuli
30 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůCibule
- 6stroužkůČesnek
- 100gramůSádlo škvařené
- 300gramůChléb konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
639 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
23 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Odblaněnou srnčí kýtu bez kosti nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a obalíme v hladké mouce. Jednu cibuli pokrájíme nadrobno, zbytek rozkrájíme na osminky, česnek oloupeme, krájíme na tenké plátečky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme drobnou cibuli, osmahneme, přiložíme plátky masa a osmažíme z obou stran do zlatova. Maso vyndáme, do pánve nasypeme česnek, osmažíme, přidáme osminky cibule, orestujeme ze všech stran.
- 2Maso upravíme na talíře, obložíme cibulovou směsí, podáváme s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.