Srnčí plátky na majoránce
40 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 300gramůSrnčí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMajoránka
- 1hrnekVoda pitná
- 2lžičkyHořčice
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
16 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
901 mg
Cukr
677 mg
Postup přípravy
- 1Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na oleji. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
- 2Před koncem dušení zaprášíme moukou, znovu podlijeme a dodusíme.
- 3Na talíři potřeme plátky masa hořčicí a posypeme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.
- 4Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.