Srnčí plátky zapečené se slaninou
65 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 150gramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 12gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
30 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné srnčí maso z kýty nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, slaninu bez kůže nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. Plátky masa potřeme česnekem, do pekáčku na dno vyskládáme polovinu slaniny, na ni položíme plátky masa, zasypeme cibulí a navrch opět položíme plátky slaniny. Přidáme máslo, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut. Podle potřeby podléváme vodou.
- 2Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.