Srnčí plátky zapečené se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůČesnek
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůCibule
- 60gramůPórek
- 120gramůPaprika červená
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBramborová kaše
- 60gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
633 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
32 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu zbavíme blan, maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, česnek prolisujeme, žampiony nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, pórek na kolečka, červenou papriku bez jádřince na proužky, uzený sýr nastrouháme najemno.
- 2V pánvi rozpálíme olej, plátky masa potřeme čenekem a na oleji osmažíme z obou stran. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj maso, zeleninu a žampiony spolu promícháme a zasypeme maso v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme čtvrt hodiny. Nyní posypeme strouhaným sýrem, přilijeme smetanu a pečeme ještě 5 minut.
- 3Pokrm rozdělíme na talíře a podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.