Srnčí plec dušená v zelenině
120 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí plec
- 200gramůSádlo škvařené
- 600mililitrůRajčatová šťáva
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 100gramůPaprika červená
- 200gramůRajčata
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 12gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyPaprika mletá pálivá
- 10gramůPodravka
- 600gramůRýže dušená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
797 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
44 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a odblaněné maso nakrájíme na menší plátky, osolíme, opepříme, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata oloupeme a rozkrájíme na kostičky, žampiony na plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme maso, osmahneme, přidáme mletou pálivou papriku, necháme rozpustit, podlijeme rajčatovou šťávou a zvolna dusíme přibližně 40 minut. Přidáme papriku, rajčata, žampiony a dusíme do měkka. Pokrm zjemníme smetanou, dochutíme podravkou, provaříme a odstavíme.
- 2Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.