Srnčí po myslivecku
120 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí maso
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůCeler řapíkatý
- 150gramůHříbky čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 130gramůKarotka
- 20gramůPetržel - nať
- Marináda
- 450mililitrůVíno červené
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 150gramůCibule
- 1lžičkaNové koření mleté
- 20gramůPetržel - nať
- 1kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
13 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Na marinádu smícháme červené víno, olej, nakrájenou cibuli, nové koření, snítky petržele a bobkový list. Kostky srnčího s marinádou promícháme, přikryjeme a necháme 2 dny v chladničce marinovat. Občas je obrátíme.
- 2Srnčí a cibuli vyjmeme z marinády a osušíme. Marinádu přecedíme
- 3a uchováme.
- 4V hlubokém pekáči rozehřejeme olej, přidáme srnčí s cibulí a 3-5 minut smažíme. Vyjmeme a necháme v teple.
- 5Pekáč dáme na mírnější oheň, přidáme nakrájený celer s houbami a 2-3 minut podusíme. Děrovanou naběračkou je vyjmeme, přidáme mouku a 1 minutu ji mícháme, aby se osmažila. Postupně přiléváme marinádu, vaříme a mícháme, až omáčka zhoustne. Zahuštění moukou můžeme vynechat a srnčí upravovat jen na zelenině a houbách.
- 6Do pekáče dáme srnčí, cibuli, celer, houby, osolíme a opepříme. Přikryjeme a dáme na 1 1/2 hodiny dusit do předehřáté trouby při 160°C.
- 7Vložíme karotku a podusíme ještě asi 30 minut doměkka. Servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.