Srnčí polévka s kroupami
120 min.
Ingredience
- 1800mililitrůVoda pitná
- 300gramůSrnčí maso
- 150gramůŽampiony - sterilované
- 100gramůKroupy malé
- 200gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 8gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyKmín drcený
- 40gramůJíška hotová světlá
- 20gramůPetržel kudrnka
- 50mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na malé kostičky, kosti si ponecháme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu bez kůže na drobné nudličky, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. Předem namočené kroupy uvaříme doměkka.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme nudličky slaniny, osmahneme, přidáme cibuli, posypeme mletou paprikou, zpěníme, přiložíme srnčí maso, kosti z vykosťování, osolíme, opepříme, okmínujeme, krátce orestujeme, zalijeme vodou a zvolna vaříme doměkka. Z polévky vyjmeme kosti, zahustíme světlou jíškou, přimícháme plátky nakládaných žampionů, petrželku, uvařené kroupy, česnek, necháme projít varem a odstavíme.
- 3Polévku nalijeme do polévkových misek a horkou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.