Srnčí ragú na smetaně
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 100gramůCibule
- 250gramůZelenina kořenová
- 80gramůKompot brusinkový
- 40gramůHořčice
- 1gramTymián sušený
- 2gramyPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření mleté
- 15gramůCukr krupice
- 60gramůSádlo škvařené
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 200mililitrůVíno červené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůKnedlík kynutý
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme.
- 2V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.