Srnčí ragú na smetaně

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
23 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí maso očistíme, nakrájíme na větší nudličky, oloupanou cibuli nadrobno, kořenovou zeleninu na malé kostičky, brusinkový kompot scedíme.
  • 2
    V hrnci na sádle zpěníme cibuli, přisypeme zeleninu, cukr a osmažíme dozlatova. Nyní přidáme maso, orestujeme, podlijeme troškou vody, osolíme, opepříme, okořeníme tlučeným jalovcem, mletým novým kořením, tymiánem a dusíme doměkka. Maso vyndáme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme červeným vínem, vývarem, provaříme, přimícháme hořčici, rajčatový protlak, brusinky z kompotu, smetanu, povaříme na požadovanou hustotu a odstavíme. Do omáčky vrátíme maso, aby se prohřálo. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.