Srnčí ragú se zeleninou
90 min.
Ingredience
- 1000gramůSrnčí kýta
- 100gramůSlanina vepřová
- 80gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCeler bulvový
- 60gramůMrkev kořen
- 60gramůPetržel kořen
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 2gramyJalovec
- 2gramyNové koření celé
- 1gramTymián sušený
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůKečup
- 100mililitrůVíno červené
- 600gramůKnedlík kynutý
- 80gramůCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
27 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso z kýty nakrájíme na kostičky, slaninu bez kůže na nudličky, očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, jalovec, nové koření a celý pepř v hmoždíři roztlučeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme máslo, kořenovou zeleninu, cibuli, zpěníme, přidáme maso, osolíme, okořeníme kořením z hmoždíře, přidáme tymián, podlijeme troškou vody a dusíme téměř doměkka. Posypeme moukou, přimícháme kečup, přilijeme červené víno a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.