Srnčí řezy

90 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem, nasolíme, opeříme a necháme asi 2 hodiny uležet v chladnu.
  • 2
    Uleželé maso vložíme na rozpálený olej a opečeme ze všech stran, přidáme máslo a dále opékáme na mírnějším ohni, často obracíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple.
  • 3
    Do výpeku nakrájíme houby, petrželovou nať a podusíme. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a dál dusíme.
  • 4
    Rýži uvaříme podle návodu a pomocí pomaštěné naběračky tvoříme na talíři kopečky. K masu vlijeme smetanu s moukou, chvíli povaříme do zhoustnutí a podáváme k rýži na talíři.
  • 5
    Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.