Srnčí řezy
90 min.
Ingredience
- 1kilogramSrnčí kotlety
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHouby čerstvé
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2decilitryVíno bílé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůRýže loupaná
- 5gramůPepř černý mletý
- 9gramůSůl
- 50gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
1 g
Cukr
240 mg
Postup přípravy
- 1Srnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem, nasolíme, opeříme a necháme asi 2 hodiny uležet v chladnu.
- 2Uleželé maso vložíme na rozpálený olej a opečeme ze všech stran, přidáme máslo a dále opékáme na mírnějším ohni, často obracíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple.
- 3Do výpeku nakrájíme houby, petrželovou nať a podusíme. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a dál dusíme.
- 4Rýži uvaříme podle návodu a pomocí pomaštěné naběračky tvoříme na talíři kopečky. K masu vlijeme smetanu s moukou, chvíli povaříme do zhoustnutí a podáváme k rýži na talíři.
- 5Ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.