Srnčí řízky na červeném víně
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceRozmarýn čerstvý
- 2kusyBobkový list
- 300mililitrůVíno červené
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceŽelé rybízové
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kilogramSrnčí kýta
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
528 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.
- 2Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.
- 3Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.