Srnčí řízky na červeném víně

20 min.
Itálie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
528 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do plastové nebo porcelánové mělčí misky dáme maso nakrájené na 6 stejných plátků, položíme na ně bobkový list, cibuli, rozmarýn a zalijeme vínem, přikryjeme a necháme minimálně 5 hodin marinovat nejlépe v lednici. Po hodině plátky otáčíme.
  • 2
    Velkou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo a přilijeme olej, maso opékáme z každé strany 4 minuty, poté vyndáme a uchováme teplé.
  • 3
    Zbylou marinádu nalijeme do pánve, opatrně přimícháme želé, přidáme sůl a pepř a necháme 3 minuty provařit. Maso podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.