Srnčí řízky obalované
25 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1,5lžíceCitronová šťáva
- 2kusyVejce slepičí
- 60mililitrůŠlehačka
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůStrouhanka
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
38 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
506 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou.
- 2Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet.
- 3Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.