Srnčí řízky se šunkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 600gramůSrnčí kýta
- 150gramůŠunka dušená
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1,5lžíceSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká
- 0,5lžíceKřen
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
841 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
59 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
130 mg
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme na sádle. Usmažené řízky vložíme do mísy a držíme na teple.
- 2V pánvi na másle osmažíme na nudličky nakrájenou šunku, vmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku, jemně strouhaný křen a drobně posekanou petrželovou nať a provaříme. Omáčku ochutíme pepřem a solí.
- 3Řízky podáváme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.