Srnčí řízky smažené
50 min.
Ingredience
- 0,25kusCibule
- 640gramůSrnčí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 80gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyPomeranče
- 4lžíceMarmeláda šípková
- 100mililitrůOlej stolní
- 0,5kusBobkový list
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
754 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
47 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Srnčí kýtu nakrájíme na řízky, okraje nařízneme a naklepané maso naložíme na 20 minut do marinády.
- 2Marinádu připravíme smícháním 2 lžic oleje s rozemnutým bobkovým listem, tymiánem, kroužky cibule, pepřem a citronovou šťávou.
- 3Řízky vyjmeme a necháme okapat. Maso osolíme, namočíme do rozpuštěného másla a obalíme je ve strouhance. Připravené řízky smažíme na horkém tuku po obou stranách dozlatova.
- 4Podáváme obložené plátky pomeranče a šípkovou marmeládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.