Srnčí s bylinkovými houbami
30 min.
Ingredience
- 800gramůSrnčí maso
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusBobkový list
- 500gramůHouby čerstvé
- 20gramůOlej olivový
- 20gramůKerblík
- 3kusyJalovec
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
17 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí svíčkovou potřeme solí a pepřem. Troubu předehřejeme na 120 °C.
- 2Polovinu másla rozehřejeme v pekáči. Srnčí maso s rozmačkanými jalovčinkami a bobkovým listem osmažíme a pod pokličkou pečeme v troubě asi 15 minut.
- 3Houby očistíme, otřeme, nakrájíme na plátky. V oleji a zbytku másla je smažíme asi 5 minut dozlatova, osolíme, opepříme.
- 4Maso vyjmeme, nakrájíme na šikmé plátky. Upravíme na talíře a podáváme posypané houbami a lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.