Srnčí salát se sýrem a křenem
45 min.
Ingredience
- 500gramůSrnčí kýta
- 300gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1kusOkurka salátová
- 1kusCibule
- 100gramůZakysaná smetana
- 120gramůMajonéza
- 1,5lžíceKřen
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 150gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce, slijeme a necháme prochladnout. Srnčí maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme, okurku nakrájíme na kostičky, očištěný křen nastrouháme, uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a srnčí maso rovněž.
- 2Všechny suroviny smícháme v míse s hořčicí, kysanou smetanou, majonézou, solí a pepřem. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.