Srnčí šašlik
30 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 800gramůSrnčí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2kusyJalovec
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 80gramůSlanina vepřová
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso z očištěné srnčí kýty nakrájíme na špalíčky, lehce naklepeme a opepříme. Vložíme do misky, posypeme roztlučeným jalovcem a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Zakapeme octem a necháme alespoň 6 hodin marinovat v chladničce.
- 2Před pečením masao osolíme a napichujeme na špejle nebo ne jehly. Pečeme na rozehřátém oleji na pánvi asi 10 minut po všech stranách.
- 3Hotový šašlik sejmeme ze špejlí, upravíme na nahřáté talíře a polijeme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.