Srnčí špíz obalovaný
45 min.
Ingredience
- 400gramůSrnčí kýta
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůAnglická slanina
- 200gramůJátra vepřová
- 8gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyJalovec
- 3gramyTymián sušený
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůStrouhanka
- 100gramůOmáčka tatarská
- 100gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
732 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
53 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí maso z kýty nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, okořeníme mletým jalovcem, tymiánem, pokapeme olejem a necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme anglickou slaninu na čtverečky, žampiony na půlky, máme-li větší, tak na čtvrtky, vepřová játra odblaníme a nakrájíme také na čtverečky. Na jehly napichujeme střídavě srnčí maso, játra, žampiony a slaninu. Jehly obalíme v hladké mouce, namočíme v rozkvedlaných vejcích a nakonec obalíme ve strouhance. Smažíme v pánvi v rozpáleném oleji dozlatova.
- 2Špízy rozdělíme na talíře, doplníme tatarskou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.