Srnčí steaky na grilu
40 min.
Ingredience
- 1,5decilitryVíno červené
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1kusCibule
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžičkaHořčice
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4plátkySrnčí kýta
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
80 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
3 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
615 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a tymián, nakrájenou cibuli, hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Sklenicí třepáme, aby se vše spojilo. Marinádou přelijeme srnčí maso a přikryjeme. Necháme v lednici přes noc. Občas maso obrátíme.
- 2Maso grilujeme po každé straně 2 minuty, poté přesuneme na menší žár a pečeme 10 minut po každé straně. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.