Srnčí svíčková na houbách
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
117 g
Tuky
22 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120 °C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
- 2Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
- 3Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme jej na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.