Srnčí svíčková se žampiony

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
  • 2
    Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
  • 3
    Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.