Srnčí svíčková se žampiony
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3kusyJalovec
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKerblík
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůSrnčí maso
- 0,5kusBobkový list
- 0,5kilogramŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
15 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Srnčí opláchneme pod tekoucí vodou, necháme oschnout, osolíme a opepříme. Troubu nastavíme na 120°C a necháme ji předehřát. V pekáči na polovině másla osmažíme maso společně s rozmačkaným jalovcem a bobkovým listem.
- 2Pekáč zakryjeme pokličkou a necháme v troubě péct zhruba 15 minut. Houby pečlivě očistíme a nakrájíme na plátky. Na pánvi si rozpálíme zbytek másla a olej a pokrájené houby na něm smažíme okolo 5 minut, dokud nezezlátnou. Na závěr přidáme špetku soli a pepře.
- 3Maso vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky, vložíme na talíře a ozdobíme houbami a lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.