Stamppot z brambor a štěrbáku
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 1kusCibule
- 2lžíceOcet vinný
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžičkaHořčice dijonská
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
- 2Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme.
- 3Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.