Stamppot z brambor a štěrbáku

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
22 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme.
  • 3
    Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.