Staré brambory s petrželí

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme, odstraníme klíčky a všechna nazelenalá místa. Opět omyjeme, nakrájíme na stejně velké kusy. Zalijeme horkou vodou a současně přistavíme asi 1 l vody na oheň.
  • 2
    Povaříme brambory deset minut, scedíme a ihned zalijeme druhou vařící vodou, osolíme, přidáme kmín a uvaříme ne zcela doměkka. Scedíme je a v páře necháme dojít.
  • 3
    Před podáváním je posypeme nasekanou petrželovou natí a protřeseme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.