Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky

100 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
46 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
  • 2
    Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
  • 3
    Příprava knedlíčků:
  • 4
    Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
  • 5
    Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.