Staročeská kapří polévka

100 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.
  • 2
    Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.
  • 3
    Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.