Staročeská kapří polévka
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 4kusyPepř černý celý
- 1kusSkořice celá
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 500gramůKapr obecný
- 1špetkaŠafrán
- 200gramůChléb konzumní
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do 1,5 l studené vody rozlámeme tvrdší chléb, přidáme oloupanou, na čtvrtky pokrájenou cibuli, celý pepř, zázvor, celou skořici, šafrán, víno a sůl, vše vaříme přibližně hodinu.
- 2Potom do polévky přidáme očištěné, naporcované rybí maso, 10 minut zvolna povaříme, následně porce vyjmeme, zbavíme kůže a kostí - ty vrátíme do polévky.
- 3Obrané maso nekrájíme, v celých kouscích je vložíme na rozpuštěné máslo. Na maso přecedíme polévku, prolisujeme rozvařený chléb a cibuli. Vše necháme přejít varem, podle chuti přisolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.