Staročeská pivní polévka s chlebem

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na malé kousky a uvaříme společně s masem doměkka v osolené vodě.
  • 2
    Chléb nakrájíme na větší kostky, zalijeme ho v misce pivem a necháme změknout.
  • 3
    Vývar přecedíme, do čistého přilijeme pivo s chlebem a necháme ho zcela rozvařit. Polévku dochutíme kmínem, vmícháme do ní rozšlehaná vajíčka, pak ji osolíme a nakonec zjemníme přimícháním smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.