Staročeská rýže
35 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1000gramůRýže loupaná
- 80gramůSlanina vepřová
- 1500mililitrůVoda pitná
- 15gramůSůl
- 0,2gramMajoránka
- 10gramůČesnek
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat.
- 2Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka.
- 3Nakonec dušenou rýži dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.