Staročeská rýže

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
4 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
265 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka.
  • 3
    Nakonec dušenou rýži dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.