Staročeská sekanina
110 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 80mililitrůMléko polotučné
- 200gramůHovězí maso přední
- 400gramůVepřový výřez
- 0,7gramPepř černý mletý
- 0,7gramMajoránka
- 20gramůSůl
- 30gramůTuk
- 160gramůVejce slepičí
- 400gramůVeka
- 40gramůČesnek
- 300gramůVepřový bok uzený
- 300mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
17 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
267 mg
Cukr
505 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a jemně umeleme s cibulí a vekou, namočenou v mléce a vymačkanou.
- 2Uzený bůček uvaříme doměkka, vykostíme a nakrájíme na malé kostičky.
- 3Vše smícháme, přidáme pepř, třený česnek, majoránku, vejce, vývar, dosolíme a vymícháme.
- 4Sekaninu pečeme stejně jako prejt ve vymaštěných pekáčích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 5. 2. 2016
Staročeská sekanina
Hodnotím velice kladně a doporučuji vyzkoušet. U tohoto jídla záleží na dobrém dochucení směsi. Podávala jsem s vařeným bramborem s pažitkou a ještě jsem doplnila zeleninovým salátem. Za mě palec nahoru.🙂