Staročeské hovězí kostky
80 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí maso přední
- 4kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 2lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 2krajíceChléb konzumní
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2decilitryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
710 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
39 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibule a stroužky česneku oloupeme a nadrobno nakrájíme. Anglickou slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kostky.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo a za stálého míchání v něm osmažíme nakrájenou slaninu, cibuli, česnek a maso. Směs posypeme paprikou, přidáme kmín a majoránku, opepříme, osolíme, přilijeme pivo, přimícháme hořčici a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu. Když je maso měkké, přisypeme do hrnce nakrájená rajčata a dusíme, až jsou zcela měkká. Směs zahustíme chlebovou střídkou, promícháme, ještě krátce převaříme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.