Staročeské hovězí maso
140 min.

Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 100gramůSlanina vepřová
- 300mililitrůVíno bílé
- 300mililitrůVývar z hovězích kostí
- 500gramůKarotka
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso vložíme do pekáče na máslo a spolu s cibulí nakrájenou na kolečka opékáme ze všech stran.
- 2Přidáme plátky slaniny, tymián, pepř, sůl a vše zalijeme vínem a vývarem. Dusíme v troubě asi 90 minut.
- 3Potom přidáme očištěnou, na špalíčky nakrájenou karotku, rajčatový protlak a dusíme ještě 30 minut.
- 4Nakonec do pekáče vložíme uvařené brambory, přisypeme nasekanou petrželku a pečeme ještě 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.