Staročeské knedlíky - šuspajdy
37 min.
Ingredience
- 300gramůZelí kysané
- 5lžicMáslo čerstvé
- 150gramůUzené maso vařené
- 150gramůStrouhanka
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžičkySůl
- 1kusVejce slepičí
- 2špetkyMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3litryVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
62 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kysané zelí propereme ve studené vodě, nadrobno pokrájíme, v pánvi rozpustíme máslo a zelí podusíme (cca 10 minut).
- 2Následně k němu přidáme namleté vařené uzené maso, strouhanku, smetanu, sůl, 2 žloutky, vejce a muškátový oříšek s pepřem. Strouhanku přsypáváme postupně, podle hustoty těsta, které by mělo být tuhé.
- 3Z těsta připravíme knedlíky, velké jako větší meruňky. V hrnci přivedeme k varu vodu s lžičkou soli. Knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme je přibližně 7 minut. Uvařené vyjmeme děrovanou naběračkou, na talířích je polijeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.