Staročeské krůtí řízky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
455 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
  • 2
    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.
  • 3
    Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.
  • 5
    Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.