Staročeské krůtí řízky
40 min.
Ingredience
- 800gramůKrůtí prsa
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
474 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
455 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žampióny očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.
- 2Krůtí prsa omyjeme, osušíme a naporcujeme na menší řízky, které naklepeme, okořeníme kari kořením a mletou paprikou, opepříme a osolíme.
- 3Ve větší pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm z obou stran prudce opečeme. Pak do pánve přisypeme nakrájené žampiony, krátce je orestujeme, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou, až je maso měkké.
- 4Měkké maso vyjmeme z pánve, šťávu zahustíme smetanou, ve které jsme rozšlehali mouku, necháme ji přejít varem a dochutíme solí.
- 5Krůtí řízky podáváme přelité šťávou se žampiony a s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.