Staročeské roštěnky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 4plátkyHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
- 2Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
- 3Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
- 4Vše dusíme přikryté do měkka.
- 5Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.