Staročeské roštěnky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky roštěnce na okraji nakrojíme, opepříme, osolíme a poprášíme hladkou moukou.
  • 2
    Sádlo dáme rozehřát a zpěníme na něm drobně pokrájenou cibuli. Poté na sádle a cibuli pečeme roštěnky z obou stran až zezlátnou. Poté je podlijeme a na každou roštěnku dáme navrch osolené plátky syrových brambor.
  • 3
    Roštěnky občas podlijeme a brambory občas přelijeme šťávou.
  • 4
    Vše dusíme přikryté do měkka.
  • 5
    Jako přílohu podáváme saláty nebo dušenou zeleninu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.