Staročeský houbový guláš
40 min.
Ingredience
- 800gramůHouby čerstvé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 2kusyCibule
- 2,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
208 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Směs čerstvých lesních hub očistíme, omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme, koriandr omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Očištěné cibule nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na rozpáleném másle. K cibuli přidáme houby, které podusíme. Když se z nich vydusí všechna šťáva, posypeme je sladkou a pálivou paprikou, ochutíme solí, kmínem, koriandrem a pepřem. Promícháme, přisypeme mouku a vše dozlatova osmažíme.
- 3Houby podlijeme vodou a znovu je dusíme přibližně 10-15 minut.
- 4Houbový guláš dochutíme prolisovaným česnekem, případně solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.