Staropražský králík
80 min.
Ingredience
- 15dekagramůSlanina vepřová
- 120gramůCibule
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 500mililitrůVývar z hovězích kostí
- 5gramůPaprika mletá sladká
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 800gramůKrálík
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králíka očistíme, omyjeme a osušíme. V hrnci rozpustíme máslo, zesklovatíme na jemno pokrájenou cibuli, vložíme nakrájenou zeleninu a smažíme do zlatova. Zalijeme sběračkou vývaru, přisypeme papriku, přidáme nasoleného králíka a dusíme do měkka. Hotového králíka vyndáme, šťávu zavaříme smetanou s rozmíchanou moukou. Podle potřeby dochutíme, přidáme citronovou šťávu, scedíme a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.