Staroruská studená štika po kláštersku
45 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 2lžíceOlej rostlinný
- 150mililitrůOcet kvasný lihový
- 150mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 4stroužkyČesnek
- 1kilogramŠtika obecná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
174 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
151 mg
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.
- 2Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.
- 3Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.