Staroruská studená vepřová buženina
160 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyVepřová kýta
- 10kusůPepř černý celý
- 10kusůNové koření celé
- 3kusyBobkový list
- 4kusyCibule
- 2kusyJablka
- 150mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůOcet estragonový
- 250mililitrůOmáčka tatarská
- 250mililitrůHořčice
- 12kusůOkurky nakládané
- 300mililitrůVíno madeira
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
60 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na pekáč položíme několik špejlí, aby se maso nepřipalovalo. Na špejle vložíme vcelku kus vepřové kýty, kterou polijeme rozpuštěným máslem. Maso posypeme ve hmoždíři nahrubo roztlučeným pepřem, novým kořením a bobkovým listem, nadrobno pokrájenou cibulí a jablky. Podlijeme dvěma lžícemi vody a hustě propícháme vidličkou.
- 2Maso v silně vyhřáté troubě opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň, maso posolíme, podlijeme horkou vodou a dále pečeme asi 2 hodiny. Každých 10 minut podléváme šťávou střídavě s estragonovým octem a vínem Madeira.
- 3Měkké maso vyjmeme z pekáče na mísu, polijeme výpekem a necháme alespoň 2 hodiny vychladnout.
- 4Vychladlé maso ostrým nožem krájíme na tenké plátky, podáváme s tatarskou omáčkou, hořčicí a nakládanými okurkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.