Staroruská studená vepřová buženina

160 min.
Ruská federace
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
60 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pekáč položíme několik špejlí, aby se maso nepřipalovalo. Na špejle vložíme vcelku kus vepřové kýty, kterou polijeme rozpuštěným máslem. Maso posypeme ve hmoždíři nahrubo roztlučeným pepřem, novým kořením a bobkovým listem, nadrobno pokrájenou cibulí a jablky. Podlijeme dvěma lžícemi vody a hustě propícháme vidličkou.
  • 2
    Maso v silně vyhřáté troubě opečeme ze všech stran, poté zmírníme oheň, maso posolíme, podlijeme horkou vodou a dále pečeme asi 2 hodiny. Každých 10 minut podléváme šťávou střídavě s estragonovým octem a vínem Madeira.
  • 3
    Měkké maso vyjmeme z pekáče na mísu, polijeme výpekem a necháme alespoň 2 hodiny vychladnout.
  • 4
    Vychladlé maso ostrým nožem krájíme na tenké plátky, podáváme s tatarskou omáčkou, hořčicí a nakládanými okurkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.