Staroruské dušené hovězí maso

115 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
50 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou hovězí kližku nakrájíme na kostky a obalíme v polohrubé mouce a prudce v pánvi na sádle po všech stranách opečeme. Dále na nudličky nakrájíme slaninu, na půlkolečka cibuli, na kolečka mrkev, na plátky celer a na kostičky 40 g tmavého žitného chleba.
  • 2
    Na dno kastrolu položíme nudličky slaniny a na ni rozložíme polovinu opečeného masa. Vše posypeme polovinou cibule, mrkve a celeru, osolíme, přidáme polovinu chleba, půl bobkového listu a drcený pepř. Na směs pak rozvrstvíme druhou polovinu masa, zeleniny a koření, povrch uhladíme a zalijeme horkým hovězím vývarem.
  • 3
    Kastrol postavíme na plotýnku, pokrm uvedeme do varu, pak jej dáme přikrytý do trouby a na mírném ohni do měkka dusíme. Asi po hodině zalijeme pokrm zakysanou smetanou a ještě 30 minut dusíme. Nakonec odkryjeme poklici a vše necháme krátce zapéct.
  • 4
    Dušené maso na talíři posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem a nakládanou červenou řepou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.