Staroruské dušené hovězí maso
115 min.
Ingredience
- 650gramůHovězí kližka
- 1lžíceMouka polohrubá
- 80gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 100gramůChléb konzumní
- 1lžičkaSůl
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 500gramůChléb celozrnný žitný
- 200gramůČervená řepa sterilovaná
- 2lžícePetržel - nať
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1051 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
50 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
12 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou hovězí kližku nakrájíme na kostky a obalíme v polohrubé mouce a prudce v pánvi na sádle po všech stranách opečeme. Dále na nudličky nakrájíme slaninu, na půlkolečka cibuli, na kolečka mrkev, na plátky celer a na kostičky 40 g tmavého žitného chleba.
- 2Na dno kastrolu položíme nudličky slaniny a na ni rozložíme polovinu opečeného masa. Vše posypeme polovinou cibule, mrkve a celeru, osolíme, přidáme polovinu chleba, půl bobkového listu a drcený pepř. Na směs pak rozvrstvíme druhou polovinu masa, zeleniny a koření, povrch uhladíme a zalijeme horkým hovězím vývarem.
- 3Kastrol postavíme na plotýnku, pokrm uvedeme do varu, pak jej dáme přikrytý do trouby a na mírném ohni do měkka dusíme. Asi po hodině zalijeme pokrm zakysanou smetanou a ještě 30 minut dusíme. Nakonec odkryjeme poklici a vše necháme krátce zapéct.
- 4Dušené maso na talíři posypeme sekanou petrželkou a podáváme s chlebem a nakládanou červenou řepou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.