Šťavnatý čekankový salát

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čekanku rozpůlíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na 1 cm široké proužky. Pomeranč rozpůlíme, jednu polovinu odložíme, druhou oloupeme a z dílků odstraníme bílou kůru, nakrájíme na kousky.
  • 2
    Hrušku oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Opatrně promícháme s čekankou a pomerančem.
  • 3
    Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s jogurtem. Přidáme malinový ocet, cukr, koření a promícháme. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.