Šťavnatý čekankový salát
15 min.
Ingredience
- Dresink
- 75gramůJogurt bílý
- 1lžičkaOcet malinový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaCukr moučkový
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
106 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Čekanku rozpůlíme a vyjmeme košťál. Nakrájíme na 1 cm široké proužky. Pomeranč rozpůlíme, jednu polovinu odložíme, druhou oloupeme a z dílků odstraníme bílou kůru, nakrájíme na kousky.
- 2Hrušku oloupeme, rozkrájíme na osminky, odstraníme jádra a nakrájíme na kostičky. Opatrně promícháme s čekankou a pomerančem.
- 3Z druhé poloviny pomeranče vymačkáme šťávu a smícháme ji s jogurtem. Přidáme malinový ocet, cukr, koření a promícháme. Salát přelijeme zálivkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.