Steak Kleopatra
30 min.

Ingredience
- 700gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 100gramůCibule
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceOmáčka pikantní worcesterová
- 1lžíceCitronová šťáva
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceKoňak Armaňak
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
735 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.
- 2Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.
- 3Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.
- 4Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.