Steak Kleopatra

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
735 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plátky masa dáme mezi mikrotenovou fólii a naklepeme je na sílu 5 mm. Osolíme je.
  • 2
    Rozpálíme v oleji máslo. Když začne pěnit, vložíme do něj naklepané plátky a zprudka je 3 minuty z každé strany opečeme dohněda. Sejmeme je z pánve a přikryjeme alobalem, aby nevychladly.
  • 3
    Na pánev dáme nakrájenou cibuli a zvolna ji za stálého míchání několik minut smažíme. Podle potřeby zalijeme vývarem, přidáme worcesterskou omáčku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sůl, pepř a ještě 2 minuty dusíme.
  • 4
    Maso vrátíme na pánev a flambujeme je s koňakem. Když plameny dohasnou, steaky podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.