Steak na cibuli
30 min.
Ingredience
- 12kusůŠalotka
- 400mililitrůVíno červené
- 2lžíceBalsamico ocet
- 800gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
977 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
39 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
40 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme šalotky, rozpůlíme je a pokrájíme na tenké plátky. Nasypeme do hrnce, zalijeme vínem a octem. Vaříme, dokud se tekutina neodpaří.
- 2V pánvi si rozpálíme olej a vložíme na něj roštěnky. Z obou stran je při vysoké teplotě opékáme 1 minutu, potom ztlumíme teplotu a opékáme 2-4 minuty z každé strany, podle toho, zda chceme, aby byly krvavé, středně propečené nebo hodně propečené. Osolíme, opepříme a zabalíme do alobalu.
- 3Do pánve vložíme šalotku a přidáme nakrájené máslo, povaříme. Osolíme. Steaky servírujeme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.